Nahrávám...
Nahrávám...
    Hledat
    Logo firmy (zobrazí úvodní stránku)
    Porovnat Košík

    Ochrana osobních údajů

    Informace o zpracování osobních údajů odběratelů a dodavatelů zboží a služeb

     

    Úvodní informace

     

    Společnost M.A.T. Group, s.r.o. zpracovává osobní údaje odběratelů a dodavatelů zboží a služeb, kteří jsou fyzickými osobami podnikateli (dále jen „Odběratelé a Dodavatelé“), na základě a v souladu s dotčenými právními předpisy, zejména s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále také jen „Nařízení“), a to za stanovenými účely, jakož i způsoby a prostředky zpracování, které vždy odpovídají příslušnému právnímu titulu ve smyslu článku 6 Nařízení.    

     

    Tato Informace o zpracování osobních údajů Odběratelů a Dodavatelů obsahuje jednak transparentní informace ve smyslu ustanovení článků 13 a 14 Nařízení, jakož i poučení o právech subjektů údajů ve smyslu ustanovení článků 15 až 22 Nařízení.

     

    Správce osobních údajů

     

    Společnost M.A.T. Group, s.r.o., se sídlem Na Roudné 176, PSČ 301 62, IČO: 26367505, vystupuje ve vztahu k osobním údajům Odběratelů a Dodavatelů v právním postavení správce osobních údajů (dále také jen „Správce“).  

     

    Správce nese odpovědnost za zpracování osobních údajů Odběratelů a Dodavatelů a jiných skupin subjektů údajů a v tomto směru přijal interní organizační, technická a další opatření k zabezpečení a ochraně zpracovávaných osobních údajů, která jsou upravena ve Vnitřním předpisu o ochraně osobních údajů u společnosti M.A.T. Group, s.r.o. (dále jen „Vnitřní předpis“). 

     

    Odběratelé a Dodavatelé mají právo se na společnost M.A.T. Group, s.r.o. jakožto Správce obracet se všemi dotazy týkajícími se zpracování a ochrany osobních údajů a uplatňovat u Správce svá práva subjektů údajů, a to:

     

    ·         písemně formou dopisu/ oznámení na adresu sídla Správce, Kontaktní místo pro osobní údaje;

    ·         elektronicky na e-mailovou adresu Kontaktního místa pro osobní údaje: mat@matgroup.cz;

    ·         telefonicky na tel. čísle: +420 376709215;

    ·         osobně na sídle Správce, Kontaktním místě pro osobní údaje.

     

    Zpracovatelé osobních údajů

     

    Správce ve vztahu k osobním údajům Odběratelů a Dodavatelů smluvně pověřil k dalšímu zpracování osobních údajů zpracovatele: K2 atmitec s.r.o (provozovatel ERP systému). Ohledně obrazových záznamů z kamerových systémů jsou zpracovateli společnosti ABEL C&C s.r.o. Plzeň a bezpečnostní agentura SBS IVA, Rokycany.

     

    Účely zpracování osobních údajů

    Správce zpracovává vybrané osobní údaje Odběratelů a Dodavatelů za následujícími účely:

     

    ·         plnění obchodní smlouvy/ jednání o obchodní smlouvě;

    ·         plnění povinností vyplývajících z daňových právních předpisů;

    ·         ochrana majetku a bezpečnosti osob (viz záznamy z kamerového systému – při jednání a/nebo dodávkách zboží/ služeb).

     

    Právní tituly zpracování osobních údajů

     

    Právním titulem ke zpracování osobních údajů Odběratelů a Dodavatelů ve smyslu článku 6 Nařízení ve vztahu ke shora uvedeným účelům zpracování jsou:

    ·         plnění smlouvy;

    ·         oprávněné zájmy správce;

    ·         plnění právních povinností správce.

     

    Způsoby a prostředky zpracování osobních údajů  

     

    Osobní údaje Odběratelů a Dodavatelů jsou ze strany Správce zpracovávány těmito způsoby a prostředky:

     

    ·         automatizované zpracování

                 v ERP systému (adresní a identifikační údaje odběratelů a dodavatelů); 

    ·         manuální zpracování

    v listinné nebo elektronické podobě - obchodní smlouvy (včetně objednávek/ potvrzení   objednávek), dodací listy, daňové doklady.

     

    Kamerové systémy

     

    Kamerové systémy jsou Správcem provozovány v objektech společnosti „M.A.T. Group, s.r.o.“, a to jako systémy vybavené funkcí: obrazového záznamu.

    Kamerové systémy jsou tvořeny jednotlivými kamerami, které jsou umístěny ke kontrole a monitoringu následujících prostor: vstup/ vjezd do provozovny, vybrané vnitřní prostory a parkoviště.

    Kamerový systém je Správcem provozován za následujících podmínek:

    ·         účel zpracování: ochrana majetku a bezpečnosti osob;

    ·         právní titul: oprávněné zájmy správce;

    ·         se souhlasem i bez souhlasu subjektů údajů;

    ·         dotčené subjekty údajů: zaměstnanci;  odběratelé a dodavatelé (FOP); zákazníci a další fyzické osoby, které se zdržují v prostorách sídla/ provozovny (učni/ studenti, návštěvy);

    ·         kategorie osobních údajů: popisné – obrazové záznamy (obličeje, postavy);

    ·         místo uložení záznamů: přímo v sídle/ provozovně;

    ·         doba zpracování/ uchovávání záznamů: 14 dnů ode dne pořízení záznamu

    ·         technické zabezpečení systému a fyzická ochrana: vyhrazená místnost pro úložiště záznamů, záznamy technicky blokovány, omezení přístupových oprávnění.

     

    Prostory monitorované kamerovým systémem jsou viditelně označeny Informačními tabulkami, které obsahují jednak piktogram a dále krátký informační text.

     

    Rozsah zpracování osobních údajů

    Co do rozsahu zpracování kategorií údajů Správce zpracovává následující osobní údaje Odběratelů a Dodavatelů:

    ·         jméno a příjmení, příp. obchodní firma, sídlo, IČO, DIČ, e-mailová adresa, telefonní číslo;

    ·         obrazové záznamy (z kamerového systému). 

     

    Doba uložení osobních údajů

     

    Doba uložení, resp. zpracování osobních údajů Odběratelů a Dodavatelů ze strany Správce je následující:

    ·         po dobu trvání smluvního vztahu;

    ·         po dobu povinností vyplývajících z daňových právních předpisů/ 5 let;

    ·         po dobu 14 dnů ode dne pořízení obrazového záznamu (kamerové systémy).

     

    Práva subjektů údajů

     

    Odběratelé a Dodavatelé jako subjekty údajů mají ve vztahu ke Správci ve smyslu článků 15 až 22 Nařízení následující právo:

     

    ·         právo na přístup k osobním údajům, zejména právo žádat po Správci informaci o zpracování svých osobních údajů;

    ·         právo na opravu osobních údajů, pokud jsou údaje vedeny nepřesně;

    ·         právo na výmaz osobních údajů („právo být zapomenut“);

    ·         právo na omezení zpracování osobních údajů;

    ·         právo vznést vůči Správci námitku proti zpracování osobních údajů;

    ·         práv nebýt předmětem automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilování (s výjimkami).

     

    Vedle toho má subjekt údajů právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je:

     

    Úřad pro ochranu osobních údajů

    Pplk. Sochora 27
    170 00 Praha 7

    E-mailová adresa: posta@uoou.cz